Over Letters and Lines

Over Letters and Lines

Een kaart schrijven is een kleine moeite maar, soms zeggen we met een kaart meer dan dat we in woorden durven uit te spreken. Het is een warm gebaar op het moment dat je iets moois wilt vieren of steun wilt bieden in tijden van verdriet.

Letters and Lines is opgericht door Mirte Redan. "Na het afronden van de Kunstacademie in den Haag wilde ik vooral mooie dingen maken. Met dit doel begon ik in 2015 Letters and Lines. Ik maakte Illustraties en grafisch werk in opdracht. Om bij te verdienen serveerde ik koffie in een conceptstore. Hier maakte ik kennis met het shop-in-shop systeem en zag ik aan de lopende band ondernemers toffe producten op de markt brengen. Ik raakte hierdoor geïnspireerd en startte met het ontwerpen en verkopen van wenskaarten. Niet wetende dat het concept ‘wenskaart’ later zo’n grote rol in mijn leven zou spelen. 

Het jaar 2022 heeft veel invloed gehad op mijn visie op Letters and Lines. In dit jaar hebben we afscheid moeten nemen van mijn lieve moeder. Dit verlies heeft me diep geraakt en anders doen kijken naar het leven, verdriet en de dood. Het heeft me eraan herinnerd hoe belangrijk je naasten zijn en de mensen die om je geven. Het heeft me ook geleerd hoe belangrijk het is om je kwetsbaar op te durven stellen, en je gevoel uit te spreken. Ook ervoer ik nu eens vanuit een andere hoek, de kracht van een kaart met woorden vol warmte en steun.”

De kaarten van Letters and Lines worden met liefde in eigen huis ontworpen en geïllustreerd. Onze missie is om mensen met elkaar te verbinden en zoveel mogelijk warme en oprechte woorden de wereld in te sturen. 

Letters and Lines tagline

Over Letters and Lines