Over Letters and Lines

Over Letters and Lines

Letters and Lines is een ontwerpstudio en wenskaartenlabel. Onze kaarten herken je aan de goudfolie, persoonlijke teksten en handmatige lijnillustraties. Wij geloven dat openheid een sleutel is tot verbinding. Voor veel mensen kan het spannend zijn om je kwetsbaar op te stellen en je gevoel uit te spreken. Maar wij zijn ervan overtuigd dat je veel meer verbinding vindt met jezelf en met elkaar als je dit wel doet.

Mijn naam is Mirte (36). Samen met mijn gezin woon ik in het centrum van Rotterdam, de stad waar ik ook geboren ben. Creativiteit is de rode draad in mijn leven. Ik heb gestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst (KABK) en gewerkt als packaging designer. Ik hou van deze twee werelden: de wereld van de vrije denker en maker en de commerciële wereld waarin je een concept naar grafisch eindproduct brengt, ready voor de klant. Deze twee werelden komen perfect samen in mijn avontuur als zelfstandig ondernemer.

Even terug naar het begin. In 2015 registreerde ik de naam Letters and Lines bij de KvK en werkte ik als grafisch ontwerper, illustrator in opdracht en begon ik met het ontwerpen van wenskaarten. In 2018 kwam mijn eerste webshop met wenskaarten online. Daarnaast werkte ik als packaging designer.

In 2023 besloot ik om vol voor mijn onderneming te gaan. Dit was niet zonder aanleiding. Ik was inmiddels moeder geworden en struggelde met het vinden van de juiste balans tussen werk en privé. En helaas hebben we eind 2022  afscheid moeten nemen van mijn lieve moeder, na een kort ziekbed. Dit verlies heeft me diep geraakt en anders doen kijken naar het leven, verdriet en de dood. Het heeft me doen beseffen hoe fragiel het leven is. Hoe waardevol tijd is en hoe belangrijk het is dat je je tijd besteedt aan de dingen die voor jou belangrijk zijn. Voor mij zijn dat de mensen van wie ik hou, leuke dingen doen en creëren. 2022 heeft me ook geleerd hoe belangrijk het is om je kwetsbaar op te durven stellen, en je gevoel uit te spreken. Ook beleefde ik, nu vanuit een andere hoek, de kracht van een kaart met woorden vol warmte en steun.

Letters and Lines is voor mij niet alleen een webshop of werk. Het is mijn persoonlijke missie om mijn mooiste leven te leven en zo veel mogelijk liefde en warme woorden de wereld in te sturen.

Letters and Lines tagline

Over Letters and Lines