Privacyverklaring

19 mei 2018

Letters and Lines respecteert de privacy van de bezoekers van haar website, in het bijzonder met betrekking tot de geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens. Vanwege de volledige transparantie met onze bezoekers hebben wij daarom een beleid geformuleerd en geïmplementeerd met betrekking tot deze verwerking zelf, het doel ervan alsook de mogelijkheden voor betrokkenen om hun rechten zo goed mogelijk te kunnen uitoefenen.

Totdat je op de website het gebruik van cookies en andere tracking systems accepteert, plaatsen wij geen analytische cookies en/of tracking cookies op je computer, mobiele telefoon of tablet. Met het voortzetten van het bezoek van deze website accepteer je de volgende gebruiksvoorwaarden.

De huidige op de website beschikbare versie van de privacy verklaring is de enige versie die van toepassing is zolang je de website bezoekt, totdat een nieuwe versie de huidige versie vervangt.

Wettelijke bepalingen

  1. Website (hierna ook "de website"): Letters and Lines
  2.  Verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens (Hierna ook: De beheerder"): Mirte Redan, gevestigd te baljuwstraat 23, 3039Ak, Rotterdam, kvk-nummer: 63886405

Het verzamelen van gegevens

De persoonsgegevens die op de website verzameld worden, worden hoofdzakelijk gebruikt voor het verwerken en afhandelen van de bestellingen en het onderhouden van het contact met de bezoeker. De persoonsgegevens die worden opgeslagen zijn: Voor- en achternaam, factuuradres, verzendadres, telefoonnummer, e-mailadres, IP-adres, bankrekeningnummer en gegevens over de activiteiten van de bezoeker op de website. Gegevens over het surfgedrag van de bezoeker over verschillende websites. 

Verstrekken aan derden

De beheerder verstrekt uitsluitend gegevens aan derden indien dit nodig is voor de uitvoering van de overeenkomst met de bezoeker of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Voor het afhandelen van bestellingen en betalingen verstrekt de beheerder informatie aan de volgende bedrijven: Mollie Payments, Izettle en Post NL. Ook ontvangt de beheerder informatie over de betaling via Ideal.

Bewaartermijn gegevens

De door de beheerder van de website verzamelde gegevens worden gebruikt en bewaard voor de duur zoals deze bij de wet is bepaald.

Cookies

De website maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij bezoek aan onze website geplaatst wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone. Een cookie bevat gegevens zodat je als bezoeker bij elk bezoek aan de website kan worden herkend. Dankzij de (anonieme) input van bezoekers kunnen we het gebruik van de website verbeteren en deze gebruiksvriendelijker maken.

Wanneer je onze website bezoekt verschijnt er een banner waarmee we je informeren over het gebruik van cookies. Bij verder gebruik van de website accepteer je het gebruik ervan.

Je kunt cookies ten alle tijden eenvoudig zelf blokkeren en verwijderen via je internetbrowser. Ook kun je je internetbrowser zodanig instellen dat je een bericht ontvangt als er een cookie wordt geplaatst. Je kunt ook aangeven dat bepaalde cookies niet mogen worden geplaatst. Bekijk voor deze mogelijkheid de helpfunctie van je browser. Als je cookies in je browser verwijdert, kan dat gevolgen hebben voor het functioneren van de website.

Voor meer informatie over het gebruik, het beheer en het verwijderen van cookies voor elk besturingstype leest u hier meer.

Google Analytics 

Om inzage te krijgen in het bezoek aan de website op basis van informatie over bezoekersaantallen, populaire pagina's en producten maken wij gebruik van Google Analytics. Op deze wijze kunnen we de communicatie en informatievoorziening beter afstemmen op de behoeften van de bezoekers van onze website. Wij staan Google toe de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

Commerciële aanbiedingen

Je kunt als bezoeker commerciële aanbiedingen ontvangen van de beheerder. Indien je dit niet (meer) wenst te ontvangen, stuur je een E-mail naar het volgende adres: info@lettersandlines.nl

Geautomatiseerde besluitvorming:

De beheerder neemt nooit op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor de bezoeker. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (de beheerder) tussen zit.

Inzage persoonsgegevens 

Je hebt het recht op inzage, rectificatie, beperking en verwijdering van persoonsgegevens. Daarnaast heb je he recht van bezwaar tegen verwerking van persoonsgegevens en recht op gegevensoverdraagbaarheid. Je kunt deze rechten uitoefenen door ons een mail te sturen. Om misbruik te voorkomen kunnen we je daarbij vragen om je te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in de persoonsgegevens gekoppeld an een cookie, vragen we je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van je browser.

Klachtrecht.

Mocht je de indruk hebben dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met de beheerder via info@lettersandlines.nl. Ook heb je ten alle tijden het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens lees hier meer.

Contact

Mirte Redan
Baljuwstraat 23
3039 AK Rotterdam
06 18 65 88 73
info@lettersandlines.nl

Voor alle aanvullende informatie over de bescherming van persoonsgegevens kun je terecht op de website van de Autoriteit persoonsgegevens.